Over Suzanne

Dit ben ik

Vrouwen in de overgang begeleiden naar een gezonde hormonale balans zodat zij weer goed in hun vel zitten en zich weer volledig zichzelf voelen, is mijn grootste passie!

Hormonen zijn verantwoordelijk voor vele functies in je lichaam zoals je gemoedstoestand, energieniveau, motivatie, libido en nog vele andere zaken. Uit eigen ervaring en ervaringen van vele andere vrouwen weet ik dat je de regie in eigen hand kunt nemen en je hormonen weer volledig bij kunt sturen wat invloed heeft op zowel je fysieke als je mentale gezondheid.

Hoe is deze passie ontstaan?

In 2008 is onze heerlijke dochter Yenthe geboren. Na de zwangerschap merkte ik dat mijn energieniveau niet optimaliseerde en ik veel gewrichts- en spierklachten had wat natuurlijk veel invloed heeft op het genieten van deze mooie tijd. Dus toch maar eens naar de huisarts om te kijken of er iets mis was. Na bloedonderzoek bleek mijn schildklier onder te presteren, iets wat veel na een zwangerschap voorkomt. Na overleg ben ik toen op schildkliermedicatie ingesteld en ging het na verloop van tijd wel iets beter met me maar optimaal was anders. Dit zou toch anders moeten kunnen? Daar is toen mijn interesse in gezondheid, leefstijl  en hormonen begonnen. Avonden lang heb ik toen op internet gezeten en heel veel informatie hierover geabsorbeerd, er was geen stoppen aan! Er ging een wereld voor me open wat er mogelijk is met voeding en suppletie. Het werd mij steeds duidelijker welke klachten kunnen ontstaan uit een hormonale disbalans en het gegeven dat je er zelf heel veel invloed op kunt uitoefenen. Uiteraard bleef het niet bij theorie en ben ik dit op mezelf gaan toepassen. Binnen een paar weken begon ik me al stukken beter te voelen en na zo’n half jaar kon ik zeggen ‘Ik ben weer mezelf’. Natuurlijk was ik super enthousiast over dit resultaat, iets wat ik andere vrouwen ook gun.

In de laatste 10 jaar heb ik studies en cursussen gedaan om deze kennis uit te breiden. Omdat hormonen me altijd zijn blijven boeien heb ik ervoor gekozen om me te specialiseren in overgangsklachten. Aangezien ik zelf in deze leeftijdscategorie val heb ik ook veel vrouwen in mijn omgeving met deze klachten. Allemaal succesvolle ondernemende vrouwen maar enorm beperkt door overgangsklachten. Ik ben zelf ook ondernemer en ambitieus dus ik weet als geen ander hoe belangrijk is om goed in je vel te zitten om je carrière tot een succes te maken.

Momenteel zijn 1,8 miljoen van de vrouwen in Nederland in de overgang waarvan 80% klachten heeft. De overgang is een transitie naar een andere levensfase en hoeft niet met klachten gepaard te gaan. Er zijn vele factoren bepalend voor het wel of niet ontwikkelen van overgangsklachten. Ik zou dus tegen iedere vrouw vanaf 40+ willen zeggen ‘Neem het heft in eigen hand en werk aan je gezondheid. Alleen dan verklein je de kans op een overgang vol klachten’.

Meer over mij

  • Ik ben gek op de natuur, ik kan er uren vertoeven
  • Koken is een van mijn grootste passies! Met veel gezonde ingrediënten de meest heerlijke gerechten maken
  • Pioenrozen maken me heel erg blij!
  • Respect voor je medemens en de natuur is een van mijn belangrijkste waarden
  • Er is maar een ding waar je mij wakker voor kunt maken en dat is sashimi
  • Een avondje gezelschapsspellen met vrienden, gelukkiger kun je me niet maken
  • Mijn lievelingsseizoen is de lente
  • Al vanaf kinds af aan zijn turquoise en zeegroen mijn lievelingskleuren.

Orthomoleculaire geneeskunde volgens de PNI

PNI-therapie staat voor Psycho-Neuro-Immunologie therapie en is een geneeswijze die ervan uitgaat dat er binnen de mens een wisselwerking is tussen alle organen in het lichaam én tussen de psyche, het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het hormoonsysteem. Daarnaast gaat men uit van de wisselwerking tussen deze mens en zijn omgeving.

 

Evocircadian Code-hormooncoach

De Evocircadian code is een raamwerk van denken, welke de mens vanuit een evolutionair/ritmisch perspectief en vanaf de conceptie bekijkt. De Evocircadian therapeut zal vanuit dit denken preventief en curatief adviezen geven. Kernwoorden van de Evocircadian code zijn onder andere evolutie, (circa-diane) ritmes, energie, hormonen, microben, voeding, zwangerschap en de mens vanaf de conceptie.

Medische Basiskennis

De opleiding Medische basiskennis CPION behandelt de anatomie, fysiologie en pathologie van ieder lichaamssysteem. Oorzaak, verloop en behandeling van de meeste ziekten komen uitgebreid aan bod. Verder gaat de opleiding in op psychische aandoeningen, farmacologie, consultvoering en gezondheidsethiek.

Post-HBO Voedingsdeskundige

Basiskennis over voeding zoals spijsverteringsstelsel, voedingsleer, vitaminen, mineralen, supplementen, diëten, reguliere en alternatieve voedingsinzichten, hygiëne, voedselveiligheid.

HCN Hormooncoach

Post-HBO vakopleiding waarbij je leert denken vanuit de evolutie en snel de symptomen herkent voortkomende uit de disbalans van de hormoonhuishouding c.q. het immuunsysteem zoals de menopauze, PCOS, onvruchtbaarheid etc..

 

Post-HBO Registeropleiding tot Trainer

Een opleiding waarbij je de tools leert om op een creatieve, inspirerende en efficiente wijze mensen te trainen. 

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?

Maak dan een afspraak voor een gratis Hormoon Inzichtsessie

Vraag mijn gratis e-book 'Ambitieuze vrouwen klachtenvrij door de overgang' aan!

En ontvang daarnaast mijn nieuwsbrief voor relevante tips en inzichten om jouw gezondheid te verbeteren zodat je je weer vol energie en focus kan wijden aan alles in je leven waar je blij van wordt.

Je hebt je met succes ingeschreven!